Welkom op onze dorpswiki! Deze website is bedoeld als gemakkelijk toegankelijke verzamelplaats van informatie voor en door de inwoners van de dorpen Adorp, Sauwerd en Groot- en Klein Wetsinge. De site is een initiatief van de Dorpencoöperatie Reitdiepdal, en is beschikbaar voor alle verenigingen en stichtingen uit onze dorpen. De enige eis die we stellen is dat je als gebruiker "iets" voor de inwoners moet doen - met andere woorden: dat je als vereniging of stichting een maatschappelijke doelstelling moet hebben.

Wat doet de coöperatie voor jou?

Deze website is een voorbeeld van de diensten die we met de coöperatie willen bieden aan de inwoners van de dorpen. Je kunt als vereniging of stichting je eigen pagina's maken op deze site. Een mooi voorbeeld daarvan is bijvoorbeeld de site van de tennisclub die onderdeel is van deze site. Check het menu hierboven of www.tvonstaborg.nl.

Naast deze website proberen we de komende tijd vanuit de coöperatie nog meer zaken beschikbaar te maken voor de clubs uit onze dorpen. Check de inhoudsopgave links voor informatie over de zaken die de coöp beschikbaar maakt.

Is dat allemaal gratis?

Voor niets gaat de zon op...je kunt als stichting of vereniging donateur worden van de coöperatie en daarmee toegang krijgen tot de diensten die de coöperatie deelt met de dorpen. 

Hoe werkt deze site?

In het deel aan de linkerkant van je scherm zie je een overzicht van de pagina's die beschikbaar zijn op de site. Rechtsboven kun je inloggen, als je een account hebt. En je kunt zoeken op de site door iets in de zoekbalk bovenin te typen.

Hoe krijg ik een account?

Mocht je een pagina aan willen maken, neem dan even contact op met ons door een mailtje te sturen.

LAATSTE NIEUWS!

Glasvezel in Sauwerd is dichterbij dan ooit!

Vorige week dinsdag was de glasvezel informatieavond van DELTA Fiber Netwerk in Dorpshuis Ubbegaheem. De zaal was vol! En aanwezigen hebben alles te horen gekregen over de mogelijkheden van glasvezel. Wij vinden het belangrijk dat er glasvezel komt en zijn daarom een samenwerkingsverband aangegaan met VV SIOS om glasvezel te promoten in ons mooie dorp Sauwerd. Als je, je via onderstaande linkjes aanmeld voor glasvezel van Caiway of DELTA dan ontvangen wij €50,- en jij als nieuwe klant €25,- op je bankrekening. Uiteraard dient wel de 35% deelname grens behaald te worden. Voor meer informatie bezoek de campagnewebsite: https://www.deltafibernetwerk.nl/gebieden/het-hogeland-zuid/


Als je interesse hebt in glasvezel meld je dan aan via een van de onderstaande linkjes:

Aanmelden bij Caiway: http://aklam.io/vla7Wu

Aanmelden bij DELTA: http://aklam.io/nrzmig 


Sauwerd in DWDD

Het zal niemand ontgaan zijn dat Sauwerd (en daarmee de dorpswinkel) flink in de aandacht stonden de laatste maand! 

Hier (een deel van) het fragment in DWDD:

Je kunt het hele fragment in de de uitzending van DWDD hier terug zien: https://www.bnnvara.nl/dewerelddraaitdoor/videos/528941

en de fantastische reportage die de aanleiding was zie je hier: